Bez mlijeka i glutena
21

Ispecite hljeb od banana i čokolade, prema receptu Kourtney Kardashian

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ova kombinacija sama po sebi zvuči primamljivo, a osim što je jako ukusan, ovaj specijalitet je i zdrav.

Možda do sada niste naišli na recept za hljeb bez glutena, napravljen od komadića čokolade i banana, kakav jede Kourtney Kardashian, piše Poosh. Možete ga poslužiti ujutro, poslijepodne ili navečer, po vašem izboru, ali sigurno će vaš dom ispuniti prelijepim mirisom i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

Za pripremu potrebno je oko 5 minuta, peče se 50-60 minuta, a osim što je bez glutena, ovaj hljeb ne sadrži ni mlijeko.

Sastojci:

  •  4 organske, prezrele banane
  •  1 šoljica organskog kokosovog šećera
  •  ¾ šoljice organskog bademovog brašna
  •  ½ šoljice organskog brašna od tapioke
  •  1 kašičica sode bikarbone
  •  ½ praška za pecivo
  •  1 kašičica cimeta
  •  ¼ kašičice kuhinjske soli
  •  4 velika organska jajeta
  •  ¾ šoljice komadića čokolade (možete ih zamijeniti i orasima ili drugim orašastim plodovima, ako želite)
  • Priprema:
    1. Zagrijati pećnicu do temperature od oko 180 stepeni.
    2. Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi, a sve vlažne sastojke u drugoj.
    3. Lagano dodajte vlažne sastojke u posudu sa suhim sastojcima i izmiješajte ih.
    1. Pospite komadima čokolade ili orasima.
    2. Izlijte tijesto u posudu za hljeb srednje veličine i pecite 50-60 minuta.