Jednostavan i brz recept za mliječne šnite koje će vas okusom vratiti u djetinjstvo
Recept za ovu poslasticu koja će vas okusom vratiti u djetinjstvo donosi Hajrudin Šišić, food blogger koji je na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper.
Za izradu biskvita potrebno vam je 5 jaja, 5 kašika brašna, 2 velike pune kašike kakaa. 1/2 čajne kašike praška za pecivo i 4 kašike šećera.
Bjelanjke umutite u šlag. Žumanjke izmutite sa šećerom, a potom dodajte brašno, kakao i prašak i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte tri kašike šlaga od bjelanjka i lagano miješajte da dobijete lijepu smjesu. Zatim sve izlijte u ostatak bjelanjaka i nastavite lagano miješati dok smjesa bude homogena.
Smjesu izlijte na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice). Ravnomjerno razmažite i pecite na 180°C 10 minuta. Ostavite da se ohladi i prerežite na dva dijela.
Za mliječnu kremu potrebno vam je 250 ml vrhnja za šlag, 1 šlagfix i 2 velike kašike meda.
Vrhnje sa šlagfixom istucite u čvrsti šlag, a zatim dodajte med. Kremom premažite biskvit i poklopite ga drugim dijelom biskvita, a potom ostavite u frižider na minimalno dva sata.
Mliječne šnite režite u obliku onih pravih i razveselite svoje najdraže.