Gotovo za 20 minuta
59

Jelo koje je osvojilo društvene mreže: Recept za najhrskaviji krompir s parmezanom

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Recept za hrskavi krompir s parmezanom osvojio je društvene mreže, a u nastavku donosimo jednu od varijacija iz hit videa s TikToka.

TikTok može biti odličan izvor inspiracije ukoliko nemate ideju šta danas kuhati, a svakodnevno se pojavljuje niz recepata koji vas mogu inspirisati.

Jedan takav je potpuno osvojio platformu, a objavljeno je na desetine videa s različitim varijacijama recepta. Radi se o hrskavom krompiru iz rerne, zapečenim s parmezanom.

Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su: krompir, maslac, parmezan, luk u prahu, bijeli luk u prahu, so, biber.

@foodwithhardt Crispy Parmesan Crusted Potatoes🤤 #parmesancrustedpotatos #crispypotatoes #potatorecipe #foodtiktok ♬ Darling - Trees and Lucy

Priprema:

Krompir izrežite na polovice, pa zarežite sredinu. Polovinu maslaca (125 grama) istopite i uspite u tepsiju. Dodajte dvije supene kašike parmezana, četvrtinu supene kašike luka u prahu, četvrtinu supene kašike bijelog luka u prahu, so i biber po želji.

Sve to pomiješajte, pa preko poredajte krompir. Preko krompira pospite još naribanog parmezana i pecite na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa 20 minuta.

Vezani članci