Tri sastojka
1

Mini pizza pahuljice su novi gastro trend idealan za doručak

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nakon mini palačinjaka koje su ljudi jeli kao pahuljice za doručak, stigla je verzija s keksićima, krofnama, a sada je vrijeme za slanu verziju, pizza pahuljice.

Gastro influenserka Valentina Mussi, koja stoji iza raznih recepata za pjenasta pića na temu Dalgona kafe, sada je ponovo odlučila iznenaditi svoje pratitelje na Instagramu novim ukusnim eksperimentom.

"Vidjela sam puno slatkih recepata od kojih se rade mini verzije koje se onda jedu kao jutarnje žitarice, ali nema uopće slane opcije, nijedne. Svi vole pizzu, pa sam odlučila napraviti pizza pahuljice", kaže Mussi za Insider.

Sve što vam treba je tijesto za pizzu, mozzarella i umak od paradajza. Plus dodaci po želji. Izrežite male krugove od tijesta, posložite ih na papir za pečenje, dodajte umak od paradajza, sir i dodatke.

Pecite osam minuta na nekih 200 stepeni dok ne postanu hrskave. Mussi kaže da postoje dva razloga iz kojih ljudi trenutno obožavaju ovaj trend sa žitaricama.

"Prvo, u karantini su ljudi imali puno slobodnog vremena, pa su svašta isprobavali u kuhinji. Drugi razlog je taj što je mini verzija hrane ljudima slatka. Mnogi mi zahvaljuju što nisam ovu svoju verziju pahuljica prelila mlijekom", kazala je Mussi.