S piletinom
270

Napravite pizzu na malo drugačiji način

I. S.
Foto: Reci Peci
Foto: Reci Peci
Najčešća kombinacija nadjeva za pizzu je podloga od paradajza te kombinacija šunke, sira i gljiva i to je odlična kombinacija. No, pokazalo se da pizza može biti još ukusnija.

Recept smo pronašli na Reci Peci.

Potrebno

  • 100 g tijesta za pizzu
  • 2 komada pečene piletine
  • 60 g sira ricotta
  • 50 g parmezana
  • bijeli sir
  • 150 g mozzarelle
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 100 g cherry paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g aromatiziranog maslaca
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 kašika origana
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

  • Tijesto za pizzu razvući na plehu s kojeg ćete pizzu moći premjestiti u rernu
  • Ricottu pomiješati s kiselim vrhnjem i parmezanom, dodati origano i so
  • Cherry paradajz oprati, a crni luk tanko narezati i prepržiti
  • Pečenu piletinu narezati na sitnije komade
  • Maslac otopiti i dodati prepolovljen bijeli luk
  • Preko razvučenog tijesta za pizzu premazati nadjev od bijelog sira. Dodati sjeckanu pečenu piletinu, prženi crni luk, naribanu mozzarellu i cherry paradajz. Rubove pizze premazati maslacem
  • Ovako složenu pizzu prebaciti na lim za pečenje koji mora biti dobro zagrijan. Pizza se treba peći 10 minuta na 250 stepeni
  • Pečenu pizzu po želji posuti sjeckanim mladim lukom.