Danas je podijelio recept za ukusne ražnjiće od piletine. Saša tvrdi kako je okus fantastičan, a priprema više nego jednostavna.
Za ovaj recept vam je potrebno: 600 grama pilećih prsa, jedna mala kašičica soli, biber, malo bijelog luka u granulama, dvije velike kašike ulja, pileća jetrica (ako je volite), panceta ili zamjena suho meso, paprika, šampinjoni, tikvica i luk.
Piletinu izrežete na manje komadiće, posolite, pobiberite, stavite bijelog luka u granulama i dvije kašike ulja. Ostavite u frižideru pola sata. U međuvremenu pripremite ostale sastojke, odnosno izrežite papriku, očistite šampinjone, izrežite tikvicu i luk.
Na štapiće prvo stavite tikvicu pa jetricu umotanu u pancetu (po želji), luk, gljivu, piletinu, potom opet luk, crvenu papriku, gljivu, piletinu, tikvicu itd.
Grill tavu pouljite i pecite po pet minuta s obje strane na visokoj temperaturi.
Ražnjiće poslužite uz majonezu i kečap.