Kulinarski trik pomoću kojeg ćete isjeći papriku bez imalo nereda
Video objavljen na TikToku pokazuje kulinarski trik pomoću kojeg ćete isjeći papriku bez da se sjemenke razlete okolo i napravite nered.
Video objavljen na TikToku pokazuje kulinarski trik pomoću kojeg ćete isjeći papriku bez da se sjemenke razlete okolo i napravite nered.
Za pripremu ukusnog ajavara ili namaza od paprike, prvo što trebate jeste da ih ispečete u peći. Tako pečene su ukusne i mekane, ali uklanjanje kožice s njih može biti posebno problematično i predstavljati noću moru za domaćicu.
Punjene paprike odličan su ručak za sve one koji su relativno novi u kuhinji. Ovo doista zahvalno jelo možete i kuhati i peći. Paprike se obično pune mesnim nadjevima ili nadjevima od sira, a mi vam ovoga puta donosimo recept s gljivama i bijelim lukom.
Stanovnici juga Srbije vole da kažu da se u njihovom kraju jede pikantna hrana. Ipak, ovako ljute papričice novost su i za njih.
Sa šarenom dolmom kao glavnim jelom za vaš iftarski meni nećete pogriješiti čak ni ako pripremate iftar za svoju porodicu i goste. Šarena dolma bogata je vitaminima i različitim okusima i idealna je za sve ljubitelje povrća i mesa.
Tradicionalno sjeničko jelo, paprike u pavlaci omiljeno je na našim prostorima, a tradicija njegove pripreme seže duboko u prošlost. Hafiza Mašović iz sela Gonja kod Sjenice otkrila je kako se ovo ukusno jelo priprema.
Saša Vukelić se već četiri godine aktivno bavi kuhanjem. Zatvorio je uspješan autosalon i zamijenio ga kuhinjom u kojoj voli provoditi vrijeme, osmišljati nova jela i obradovati ukućane. Na društvenim mrežama objavljuje svoje recepte, a na YouTube kanalu ga prati 66.000 ljudi.
Dobra vijest za sve ljubitelje začinjene (ljutkaste) hrane. Istraživači sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Vermontu nedavno su otkrili povezanost između dugovječnosti i konzumiranja ljute hrane.
Žene Bangladeša svakog dana u blizini rijeke Jamuna više od 10 sati dnevno provode sušeći na hiljade čili papričica, začinske biljke koja je neizostavan dio mnogih jela i umaka širom svijeta.
Agencija za sigurnost hrane BiH obavijestila je javnost da je u ljutoj tucanoj paprici kompanije Šafram iz Zagreba otkrivena nedozvoljena količina aflatoksina B1, zbog čega je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede naredilo povlačenje ovog proizvoda.