Bogato i ukusno
11

Neka jutro počne ovim sjajnim doručkom, pripremite ga noć ranije

Klix.ba
Foto: Rebecca Sanabria/Pinterest
Foto: Rebecca Sanabria/Pinterest
Olakšajte sebi i ukućanima jutro tako što ćete noć prije pripremiti ovaj brzi i lagani doručak.

Ovaj recept jedan je od mnogih ukusnih kreacija Tiffani Thiessen iz njene najprodavanije kuharice.

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, nauljite tepsiju ili posudu za pečenje.

  2. Na veliki lim za pečenje stavite hljeb i premažite s jednom kašikom maslinovog ulja. Premažite u jedan sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5-10 minuta. Okrenite s obje strane. Smanjite temperaturu pećnice na 180 stepeni.

  3. Zagrijte jednu kašiku ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte isjeckanu kobasicu i luk. Držite sve dok se kobasica ne isrpži i luk ne postane zlatne boje, 8 do 10 minuta. Zatim dodajte sušeni paradajz i nedugo zatim maknite tavu s vatre i prelijte špinatom.

  4. U veliku posudu stavite jaja (broj jaja ovisno o želji), mlijeko i 1/4 kašike soli i bibera. Dodajte isprečeni hljeb i prelijte premazom, a zatim prelijte smjesom kobasica, luka i sušenog paradajza.

Prebacite u pripremljeno jelo u tanjir, pospite feta sirom i dodatno zapecite (ili poklopite i stavite u frižider preko noći). Pecite dok se sredina ne zapeče, 40 do 45 minuta (dodajući 15 minuta ako se hladi).