Ovaj recept jedan je od mnogih ukusnih kreacija Tiffani Thiessen iz njene najprodavanije kuharice.
-
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, nauljite tepsiju ili posudu za pečenje.
-
Na veliki lim za pečenje stavite hljeb i premažite s jednom kašikom maslinovog ulja. Premažite u jedan sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5-10 minuta. Okrenite s obje strane. Smanjite temperaturu pećnice na 180 stepeni.
-
Zagrijte jednu kašiku ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte isjeckanu kobasicu i luk. Držite sve dok se kobasica ne isrpži i luk ne postane zlatne boje, 8 do 10 minuta. Zatim dodajte sušeni paradajz i nedugo zatim maknite tavu s vatre i prelijte špinatom.
-
U veliku posudu stavite jaja (broj jaja ovisno o želji), mlijeko i 1/4 kašike soli i bibera. Dodajte isprečeni hljeb i prelijte premazom, a zatim prelijte smjesom kobasica, luka i sušenog paradajza.
Prebacite u pripremljeno jelo u tanjir, pospite feta sirom i dodatno zapecite (ili poklopite i stavite u frižider preko noći). Pecite dok se sredina ne zapeče, 40 do 45 minuta (dodajući 15 minuta ako se hladi).