Ove namirnice nikad ne biste trebali spremati u fritezi na vrući zrak
Friteze su mnogima postale najbolji prijatelj u kuhinji, praveći zdravije verzije vaših omiljenih jela u trenu.
Međutim, ovaj kućni aparat ne može vam pomoći pri spremanju svih namirnica koje imati u ostavi, a stručnjaci za zdravlje i sigurnost upozoravaju ljude da je izbjegavaju koristiti za neke od najčešćih namirnica u vašoj kuhinji.
Lisnato povrće
Lisnato povrće treba izbjegavati kada je riječ o kuhanju u fritezi. Vrući zrak će većinu lisnatog povrća poput špinata, kelja i blitve napraviti hrskavim. Čvrsto povrće, uključujući prokulice i tikvice se može spremati u fritezi, ali je lisnato povrće najbolje kada se dinsta ili kuha na pari.
Pileće filete
Pileća krilca, bataci i svi komadi s kostima savršeni su kandidati za fritezu. Pileća prsa bez kostiju nemaju puno masnoće i lako će se osušiti, stoga nisu najbolji izbor. Ipak, ako ih "zaštitite" s malo jaja i prezle bit će u redu, ali "gola" pileća prsa kuhana u fritezi često budu suha ili gumena.
Veliki komadi mesa
Veliki komadi teletine ili janjetine obično su najbolji kada se kuhaju na niskoj temperaturi ili koristeći spore metode spremanja, a njihovo spremanje u fritezi na vrući zrak se ne preporučuje.
Brokule
Ako brokulu umotate u foliju, možete koristiti fritezu da je brzo spremite. Ako ih ostavite nepokrivene i izložene vrućem zraku, na kraju ćete dobiti osušene vrhove brokule koji su sve samo ne ukusni.