Za pašin sahan bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
pola kilograma telećih mišića 300 grama šampinjona jedna mrkva glavica luka vegeta crvena paprika biber lovorov list paradajz sos so
Način pripreme:
Meso isjeckajte na kockice. Potom isjeckajte gljive. Luk isjeckajte na kockice, a mrkvu na kolutove.
U šerpu stavite ulje, ostavite da se dobro zagrije. Dodajte mu luk i mrkvu, posolite. Dinstajte.
Dodajte otprilike čašu vode. Pustite da proključa, a potom dodajte meso. Posolite. Promiješajte, dodajte još kašiku, dvije vode. Dinstajte 20 minuta. Potom dodjte ostale začine i paradajz sos. Potom dodajte gljive i dodajte kašiku, dvije vode.
Ovo jelo ne treba biti čorbasto. Ostavite da se kuha tridesetak minuta na tihoj vatri. Pašin sahan požete servirati uz kuhanu rižu, tjesteninu ili pire krompir.