Za pripremu će vam biti potrebno 300 grama brašna, dva jaja, jedna vrećica šećera od vanilije, prašak za pecivo, 250 grama maslaca, 400 grama šećera, 50 grama kakaa, 100 mililitara kiselog vrhnja i neizostavni sastojak - 250 mililitara tamnog piva.
Priprema počinje od najzanimljivijeg sastojka - piva. Ulijte 250 mililitara piva u posudu i zagrijte ga, a zatim pomjerite s vatre i dodajte mu 250 grama izrezanog maslaca. Nastavite miješati dok se maslac ne istopi.
Dva jaja zatim razbijte i stavite u zdjelu u kojoj ćete ih pomiješati sa 400 grama šećera. Nakon toga dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i naposljetku pomiješajte sa smjesom u kojoj su pivo i maslac. Svemu tome dodajte brašno koje ste ranije pomiješali s praškom za pecivo i kakaom.
Uzmite okrugli kalup za torte promjera 24 centimetra, namažite ga maslacem i obložite masnim papirom te u njega ulijte biskvitnu smjesu, lijepo je zagladite i stavite u rernu na 180 stepeni. Ostavite da se peče oko 45 minuta, zatim izvadite i ohladite.
Ohlađenu tortu režite na kriške i prilikom posluživanja svaku krišku možete ukrasiti mentom, šarenim bobicama ili nečim po vašem ukusu.