Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast, ali veganska je skupa hrana.
Bravo Merima!
Izgledaju fantasticno. Cestitke gospodji!
To Mimo! :)
Stevija zeljasta biljka porodice Asteraceae.Biljka ima do 300 puta vecu snagu zasladjivanja od secera, bez kalorcna je.Posebnost stevije: secer uzrokuje da se nivo secera u krvi brzo dize,zasladjivac biljke ima mali uticaj na secer u krvi. Stevija je veoma popularna kod pacijenata sa dijabetesom. Postoji i nekoliko nuspojava sa stevijom: sladila poput ovog moze negativno utjecati na tjelesnu tezinu.
@realnost123 svaka čast
Cestitke za Merimu. Jos jedna poruka dobrim Bosnjacima. Mashallah lijepo je to sto vi gledate koji je koji secer, ali to nije isplativo u smislu da je puno truda a razlika nije velika jer svaki i fruktoza provocira lucenje inzulina i ondar vam stane topljenje masnoca i svasta negativno se desava svi znate ukucati na jutub. Jedini secer za sada koji se ne zadrzava u krvi je erythrit, njega slobono derite jedino se mozete usrat. Ne steti zubima niti provocira inzulin.
@ne_znam Inace mozete jesti svaki secer, rafinirani cak i bolje, jer ima anabolicni ucinak, ALI samo poslkije teske anaerbne aktivnosti. Npr. odi u teretanu uradi cucanj i slobono spucaj King sladoled poslije. Sto je aktivnost manjeg inteziteta to jedi bolji secer. Npr poslije dzogiranja uzmi dekstrozu. Mozete malo istraziti o ovome, nije bas da sam ne upucen ko sto dole raja pise. Najbolje pitajte nekog ko ima dijabetis kako on gleda na glukozu vs fruktozu. Svako dobro,
Sta znamo sve o secerima.Agave secer je lagani, fini, vrlo topivi, slatki puder, koji se dobija u Meksiku od procvata agave.Agave secer se sastoji od oko 80% fruktoze i malo glukoze, ali sadrzi i oko 5% inulina i 6% maltodetksrina. Glikemijski indeks je veoma nizak u poredjenju sa stolnim secerom zbog visokog sadrzaja fruktoze.Organski agave secer se cesto koristi kao zamjena za secer i koriste ga vegani za razmenu meda zbog njegove visoke slatkoce i prijatno neutralnog ukusa.
Sad kad joj paraziti iz porezne pokucaju na vrata
Dragi Bosnjaci, secer je secer, bio grzdjani ili kukuruzni, i luci vam se inzulin bio prirodni ili ne, 95% posto zdravlja ce vam ostati isto konzumiali secer kasikom ili jeli med. Nemojte se vise zavaravati fol neki prirodni secer.
@ne_znam ne lupaj, prvo procitaj osnove. Bijeli rafinirani secer je zlo i put ka raku. Med mozes jesti dan/noc i bices samo zdraviji.
nazad u osnovnu školu, fruktoza i glukoza nije isti majmune
merima_o
Bravo!
Čestitke za Merimu ,svaka cast . Merima samo interesuje nas dali placas porez državi i kucaš li ove torte sto prodaješ ?
jos jedan sdalija sisao s brda
Koliko kosta jedna ovakva reklama?
Nije ovo placeno.Kad se plati nema komentara.
🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍟🍔🍔🍔🍔👉👌
Od svake po jedan komad