Tokom vrućih ljetnih dana rijetko koja žena želi provesti mnogo vremena u kuhinji pored šporeta kuhajući komplikovana jela. Punjeni krompir je jelo koje možete napraviti za 20-ak minuta, a pri pravljenju mješavine kojom ćete ga puniti možete eksperimentisati.
Miroslava Bogdanovski, široj javnosti poznata po svom brendu Minjina kuhinjica, podijelila je svoj recept koji je oduševio njene pratioce.
Za punjeni krompir koji se "topi u ustima" potrebno je: krompir 50 g slanine (ili suhog mesa) 30 g kobasice 100 g trapista 8 listova sremuša 1 jaje suhi biljni začin
Krompir obarite s ljuskom, presijecite na pola i malo izdubite u sredini. Začinite suhim začinima.
Fil: Sjedinite isjeckanu slaninu, kobasicu, 50 grama trapista, sremuš i jaje. Napunite krompire i prebacite u pleh. Pospite ostatkom rendanog trapista i zapecite 10 minuta na 220 stepeni. Jelo se poslužuje toplo i možete ga servirati uz salatu i druge priloge.
Možda vas zanima
Putovanje kroz vrijeme
Možete li prepoznati koja sarajevska ulica je na fotografiji snimljenoj 1947. godine?
Loše zdravstveno stanje
Bivša voditeljica Wendy Williams proglašena kognitivno oštećenom i trajno nesposobnom osobom
Vezani članci