Za klasični sladoled od vrhnja potrebno vam je 300 ml slatkog vrhnja, 60 gr šećera u prahu, dva vanilina šećera, jedna kašika narezane metvice, dvije kašike naribane korice limuna, 60 ml soka od limuna i 400 ml tečno jogurta.
Slatko vrhnje umutite, ali ne previše. Dodajte metvicu, šećer u prahu, vanilin šećer, limunovu koricu i sok od limuna. Nakon što sve izmješate dodajte jogurt. Smjesu izlijte u odgovarajuću posudu za duboko zamrzavanje i ostavite je u zamrzivaču preko noći. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.
Ukoliko ste na dijeti preporučujemo da napravite zdravu varijantu sladoleda. Potrebno vam je 100 gr bobičastog voća, 260 gr očišćenih banana, ekstrakt vanilije, 50 gr grožđica i 150 ml sojinog mlijeka.
Bobičasto voće dobro operite, banane izrežite, dodajte im ekstrakt vanilije i sve sjedinite u električnoj sjeckalici. Mješavini dodajte grožđice i sojino mlijeko te izmiješajte.
Ovu smjesu stavite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i držite u zamrzivaču najmanje 4 sata. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.