Pripremu browniesa započnite tako što ćete mješavinu za tijesto staviti u posudu i dodati med, jaja, omekšali maslac i vodu. Sve zajedno promiješajte pjenjačom da dobijete glatko tijesto.
Priprema:
-
Smjesu ulijte u papirnati kalup za pečenje. Pecite oko 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C.
-
Kad se kolač ohladi, pripremite glazuru i bijelu čokoladu za izradu mreže (šare).
-
Maslac zagrijte da zakipi (da postane proziran) pa maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Na isti način pripremite i bijelu čokoladu.
-
Hladan kolač prelijte glazurom od tamne čokolade. Dok je još mekana, na nju slastičarskom vrećicom nanesite trake pripremljene bijele čokolade.
- Tankim štapićem prođite po mekanoj glazuri da dobijete šare. Pustite da se glazura stisne prije rezanja.
Posluživanje:
Browniese možete pripremiti i u obliku torte u kalupu promjera 20 centimetara.
Savjet:
Bitno je da čokolade budu iste gustoće. Bijela glazura je često gušća, pa je razrijedite žlicom ulja.