Torta od mrkve s ananasom savršen je desert koji ćete brzo napraviti
Kako biste napravili ovu tortu, bit će vam potrebne dvije smjese - jedna za biskvit, a druga za kremu. Za biskvit će vam trebati šolja i po sitno ribane mrkve, kao i šolja (2 decilitra) sjeckanog ananasa. Osim toga, bit će vam potrebna tri jaja, 1,5 decilitara ulja, jedan prašak za pecivo i 100 grama oraha, 130 grama šećera, kao i 130 grama brašna. Spremite i jedan vanilin šećer.
Za kremu pripremite: 500 grama mascarpone sira, 100 grama maslaca, 100 grama šećera u prahu i tri kašike milerama.
Priprema: Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i orahe, a zatim jaja i ulje miksajte nekoliko minuta, da biste ih onda pomiješali sa suhom smjesom i dobro promiješali. U sve to zatim ubacite sjeckani ananas i mrkvu.
Smjesu zatim izlijte u kalup za tortu koji ste prethodno namastili i posuli s malo brašna. Poravnajte da bude jednako i stavite u rernu na 170 stepeni na 50 minuta. Nakon toga izvadite, sklonite kalup i ostavite da se hladi.
Dok se biskvit bude pekao, počnite pripremati kremu. Izmiksajte maslac i šećer u prahu, dodajte mileram i mascarpone i dobro promiješajte. Kada se biskvit ohladi, premažite ga kremom. Tortu zatim možete ukrasiti onako kako vama najviše odgovara.