Ideju za ovo ukusno jelo pronašli smo na Instagram profilu Belme Halilović, mlade Goraždanke koja svakodnevno dijeli recepte za ukusna jela koja priprema.
Potrebni sastojci:
pileći fileti
kikiriki
kikiriki puter
250 ml vrhnja za kuhanje
Postupak pripreme:
Pileći file isjeći na deblje komade, pa ih razrezati na više mjesta. Prebaciti ih u posudu za pečenje namazanu uljem, pa začiniti vegetom. U šupljine ubaciti kikiriki puter. Potom usitniti kikiriki u sjeckalici pa posuti preko svakog filea. Peći u zagrijanoj pećnici na 250 stepeni 20 minuta.
U međuvremenu pripremiti umak, tako što ćete zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, pa dodati kašiku kikiriki putera. Promiješati i ostaviti na laganoj temperaturi da se sjednini, po potrebi dodati malo soli.
Umak stavite u posudu, potom stavite filete te ih dodatno preliti umakom. Nakon toga vratite jelo u rernu na još deset minuta. Gotovo jelo pospite sjeckanim kikirikijem.