Italijanska kuhinja
12

Zapečeni makaroni s piletinom i mozzarelom su ručak koji ćete obožavati

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ovo ukusno jelo podsjetit će vas još jednom zbog čega ljudi toliko vole italijansku kuhinju. Zapačeni makaroni s piletinom i mozzarelom se brzo i jednostavno pripremaju, a sastojke koji se u njemu nalaze gotovo da nema osobe koja ne voli.

Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su:

500 gr makarona pileći file (3 komada) 300 gr mozzarele 4 čehna bijelog luka 200 gr edamera malo peršuna maslinovo ulje so biber 500 ml slatkog vrhnja

500 ml pileće supe

Način pripreme:

Pileći file isjeckajte na kockice, pobiberite, posolite i dodajte četiri sitno isjeckana čehna bijeloga luka. Propržite ih na maslinovom ulju i dodajte 500 ml pileće supe. Zatim dodajte 500 ml vrhnja za kuhanje. Stavite makarone.

Pustite da se kuhaju 15-20 minuta. Nakon što se skuhalo dodajte 100 gr izrendanog edamera i promiješajte.

U vatrostalnu posudu stavite maslinovog ulja. Stavite pola makarona, preko stavite 150 gr izrendane mozzarele, zatim stavite drugi dio makarona, preko stavite preostalu mozzarelu i edamer.

Pecite 10-15 minuta. Kada je jelo gotovo sijecite ga na kocke i pospite peršunom.