Voće sadrži ugljikohidrate tako da je ravnoteža ključna. Trebate uzeti u obzir veličinu porcije te voće kombinovati s nekom namirnicom koja je izvor proteina, vlakana ili zdravih masti.
"Ljudi koji imaju probleme s radom crijeva bi trebali razgovarati s ljekarom kako bi on odredio koju vrstu voća će najbolje podnijeti te da li bi trebala postojati bilo kakva organičenja u konzumiranju voća", dodala je.
Neki vjeruju da je cijeđenje soka bolje od jedenja cijelog voća i povrća jer vaše tijelo može bolje apsorbirati hranjive tvari, a to vašem probavnom sistemu daje odmor od probave vlakana.
Kažu da cijeđenje soka može smanjiti rizik od raka, ojačati imunološki sustav, ukloniti toksine iz tijela, pomoći probavi i pomoći vam da smršavite. Međutim, nema naučnih dokaza da su cijeđeni sokovi zdraviji od soka koji dobijete jedući samo voće ili povrće.