Zeljanica s kupovnim jufkama koja je jednako dobrog ukusa kao i tradicionalna
Nadjev za zeljanicu je tradicionalan, a pripremiti je možete za samo tridesetak minuta uz pečenje.
Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su:
pakovanje jufki za pitu 500 gr svježeg sira 1 kg šipinata 5 jaja mala pavlaka so malo ulja
Način pripreme:
Špinat dobro operite i isjeckate. Dodajte sir, jaja, pavlaku i posolite i promiješate.
Jufke za pitu odvojite jednu po jednu. Podmažite tepsiju, stavite jufku pouljite je, stavite drugu, pouljite je (ne previše), a potom i treću jufku preko koje stavljate fil. Postupak ponovite još dva puta, tako da na kraju ostanu još tri jufke.
Pitu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dvadesetak minuta dok kore ne porumene. Potom je izvadite i zalijte s dva decilitra vode, kašikom ulja i malo soli. Vratite je u pećnicu još pet minuta.
Prijatno!