Da li ste se ikada pitali gdje griješite prilikom pripreme krompira pa vam on ne bude dovoljno hrskav?
Kuhar Marc Williams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvjezdica The Grand York, kaže da je ključno ono što poduzmete nakon prokuhavanja krompira.
"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim pričekajte da proključa. Kuhajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju. Zatim ocijedite krumpir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad neće dobiti hrskavi krumpir ako je pun vode", kazao je.
Ukoliko ga ne iscjedite dovoljno dobro umjesto lijepe boje i hrskave teksture, krompir će biti težak i vlažan. Kako bi vaš prilog bio savršen dodajte još nekoliko bitnih stvari.
"Zagrijete masnoću u pećnici. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite začiniti krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj pećnici 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", zaključuje.