Potrebno vam je: kašika maslinovog ulja, mali isjeckani crveni luk, dva čena isjeckanog bijelog luka, 1/4 kašičice tucane crvene paprike (opcionalno), dva srednja paradajza, 1/4 kašičice origana, dvije-tri kašike svježih začina po želji (npr. origano, tamjan, ružmarin, peršun i slično), 150 grama feta sira, dva komada jaja, vegeta, biber i so po želji.
Zagrijati ulje u tavi pa dodati isjeckani crni luk. Kada postane staklast, dodajte bijeli luk i papriku te kratko pržite. Dodajte nasjeckan paradajz, origano, vegetu i biber dok se ne počne zgušnjavati.
Sklonite sa šporeta i dodajte izmrvljenu fetu i začine. Sve dobro promiješajte i sipajte u manje posude (zvane remekins), napravite malo udubljenje i dodajte jaje. Da vam ostane cijelo, prvo ga razbijte u neku posudicu pa sipajte.
Zagrijte rernu na 200 stepeni i peći otprilike 10-ak minuta. Poslužite sa prepečenim hljebom. Prijatno!