Japanska kajgana oduševit će vas okusom i teksturom, a jednostavno se priprema
Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, vjerovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 kašičica vina za kuhanje
- 2 kašičice soja sosa
- Prstohvat šećera
- Malo juhe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
- Malo maslaca
Priprema
Pomiješajte vino, šećer i malo juhe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pjena
Na srednjoj temperaturi, rastopite malo maslaca u tavi i sipajte otprilike trećinu smjese od jaja. Kada smjesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tave.
Na prazan prostor u tavi, sipajte pola preostale smjese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smjesu od jaja.
Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.
Po želji, dok je smjesa od jaja još mekana, možete dodati malo naribanog sira što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.