Omiljeno zimsko jelo
34

Kralj zimske trpeze: Donosimo jednostavan i ukusan recept za podvarak sa suhim mesom

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Čim stigne kiseli kupus, počinje sezona podvarka, kralja zimske trpeze koji oduševljava jednostavnom pripremom i svojim okusom.

Podvarak se može pripremati na više načina, sa piletinom i suhim ili svježim mesom.

Danas donosimo recept za podvarak sa suhim mesom.

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • komad suhog mesa
  • glavica luka
  • biber
  • dimljena crvena paprika
  • začinska crvena paprika
  • ulje

U veliku posudu sipati vodu, staviti suho meso, neka kuha nekoliko minuta pa procijediti. U posudu staviti ulje, sitno isjeckati i prodinstanti luk. Kupus dobro isprati u vodi ako je slan. U posudu s lukom dodati kupus, biber, papriku i meso, naliti vodu samo da prekrije kupus.

Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat. Sve prebaciti u tepsiju i staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni i zapeći.