Bez puno sastojaka
32
Ljetna piletina na zimski način: Danas isprobajte ovaj ukusan i jednostavan recept
D. J.
© Shutterstock
Piletina je mnogima omiljeno meso zbog jednostavne i brze pripreme te niskog broja kalorija.
Ova jednostavna piletina pržena je sa cherry rajčicama u kremastom umaku za koji će vam trebati samo 25 minuta. Poslužite s pesto umakom za dodatni orašasti okus.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 pileća prsa, bez kostiju i kože
- 200 g cherry paradaiz
- 3 kašike pesto umaka
- 3 kašike vrhnja s velikim postotkom mliječne masti (30 % m.m.)
- svježi bosiljak
Priprema
Zagrijte ulje u tavi, po mogućnosti neprianjajućoj. Dodajte piletinu i pržite je dok ne poprimi zlatnu boju. Okrenite piletinu i pržite s druge strane. Nastavite peći 12-15 minuta dok piletina ne bude gotova. Sve začinite s malo soli i bibera.
Paradaiz prepolovite i dodajte u tavu miješajući ih par minuta dok ne počnu omekšavati. Smanjite vatru i umiješajte pesto i vrhnje dok ne dobijete umak. Dodajte nekoliko listova bosiljka.
Poslužite s rižom, salatom ili prilogom po želji.
Možda vas zanima
Vezani članci
Ideja za brzi ručak
Rižoto s piletinom: Isprobajte recept za kremasti užitak pravih gurmana
Zdrav i brz recept