Bez puno sastojaka
32

Ljetna piletina na zimski način: Danas isprobajte ovaj ukusan i jednostavan recept

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Piletina je mnogima omiljeno meso zbog jednostavne i brze pripreme te niskog broja kalorija.

Ova jednostavna piletina pržena je sa cherry rajčicama u kremastom umaku za koji će vam trebati samo 25 minuta. Poslužite s pesto umakom za dodatni orašasti okus.

Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 pileća prsa, bez kostiju i kože
  • 200 g cherry paradaiz
  • 3 kašike pesto umaka
  • 3 kašike vrhnja s velikim postotkom mliječne masti (30 % m.m.)
  • svježi bosiljak

Priprema

Zagrijte ulje u tavi, po mogućnosti neprianjajućoj. Dodajte piletinu i pržite je dok ne poprimi zlatnu boju. Okrenite piletinu i pržite s druge strane. Nastavite peći 12-15 minuta dok piletina ne bude gotova. Sve začinite s malo soli i bibera.

Paradaiz prepolovite i dodajte u tavu miješajući ih par minuta dok ne počnu omekšavati. Smanjite vatru i umiješajte pesto i vrhnje dok ne dobijete umak. Dodajte nekoliko listova bosiljka.

Poslužite s rižom, salatom ili prilogom po želji.