Sastojci:
- 350 grama glatkog brašna
- 250 grama maslaca sobne temperature
- 400 grama šećera
- četiri jajeta
- 220 mililitara mlijeka
- jedna vrećica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 grama tamne čokolade
- 400 grama kokosa
- 50 grama džema od jagoda
Priprema:
Uključite rernu na 160 stepeni, a za to vrijeme pripremite biskvit. Uzmite dvije tepsije ili dva kalupa i obložite ih papirom za pečenje pa premažite s malo maslaca i pospite s malo brašna.
U većoj posudi umutite 200 grama maslaca i šećer dok ne dobijete mekanu smjesu. Na kraju dodajte jaja i dodatno umutite. U drugoj posudi prosijte brašno pa pomiješajte sol i prašak za pecivo.
U posudu s maslacem i jajima postepeno i naizmjenično sipajte brašno i mlijeko pa mutite. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela pa sipajte u tepsije. Stavite ih u rernu i pecite 30 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Kada je gotovo, ostavite da se biskvit ohladi.
Potom izvadite biskvite i jedan premažite džemom pa drugim biskvitom pritisnite prvi. Kolač narežite na željeni oblik. Na pari istopite čokoladu s malo maslaca. Dok se čokolada istopi, u jednu posudu sipajte kokos. Biskvit umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos. Ostavite da se sastojci povežu i da se kolač ohladi.