Pripremite fildžan burek, tursko jelo koji će vam se zasigurno dopasti
Potrebno vam je: jedno pakovanje kora za pitu, 400 grama mesa po izboru, 3-4 krompira, kašika sjeckanog peršuna, jaje, dvije - tri kašike ulja, so, biber, ljuta paprika, crni i bijeli luk u prahu i ćurekot.
Oguliti krompir, isjeckati na kockice i prokuhati 10-ak minuta da omekša. Meso isjeckati sitno, dodati pavlaku ili sos po izboru, peršun i začiniti. Kuhani krompir staviti pod hladnu vodu, ocijediti i umiješati u meso.
Umutiti jedno jaje s dvije-tri kašike ulja. Prebrojati jufke pa nadjev podijeliti u toliko dijelova koliko imate jufke. Vlažnim rukama ga valjati u kuglice.
Kore presavijati na četvrtine pa staviti u šoljicu. Nadjev urolati u kuglicu pa staviti u šolju na jufke. Krajeve premazivati umućenim jajetom i uljem.
Komade bureka redati u nauljenu tepsiju. Premazati preostalim jajetom i posuti ćurekotom. Pecite 20-ak minuta.