OdliÄan spoj okusa oduÅ¡evit će sve one koji isprobaju ovaj ukusni kolaÄ koji se i lako priprema.
Sastojci:
- 100 grama šećera u prahu
- tri decilitra slatkog vrhnja
- 200 grama kesten pirea
- 400 grama mascarponea
- dva decilitra crne kafe
- piškote
- kakao
Priprema:
Kesten pire stavite u blender, dodajte mu jedan decilitar slatkog vrhnja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Od preostalih dva decilitra slatkog vrhnja napravite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se svi sastojci ne povežu. U sve to dodajte kesten i promiješajte. Na kraju dodajte šlag i povežite ga sa kremom.
Uzmite dvije piÅ¡kote i namoÄite ih u kafu, a zatim stavite na dno ÄaÅ¡e. Na to dodajte veliku kaÅ¡iku kreme i opet stavite red piÅ¡kota i kaÅ¡iku kreme, a zatim sve pospite kakaom. ÄŒaÅ¡e punite sve dok ne potroÅ¡ite kremu. Ukoliko vam serviranje u ÄaÅ¡ama nije praktiÄno, tiramisu možete napraviti i u jednoj većoj posudi po želji.