Poslužite dok je toplo
59

Zaboravite na vino: Kuhani gin odlično će se uklopiti u atmosferu novogodišnjih praznika

Piše: L. R.
Vrlo jednostavno ga je napraviti (Foto: Shutterstock)
Vrlo jednostavno ga je napraviti (Foto: Shutterstock)
Ako ste ljubitelji kuhanog vina, svakako biste trebali isprobati i kuhani gin. Vrlo jednostavno se priprema, a oduševit će vas mirisom i okusom.
Kuhani gin odlično će se uklopiti u atmosferu i mirise novogodišnjih praznika.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • 500 mililitara gina
  • jedan litar soka od jabuke
  • sok od jednog limuna
  • sok od jedne narandže
  • nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke
  • začini (štapići cimeta, nekoliko klinčića, zvjezdasti anis)
  • med ili sitni šećer po želji

Priprema:

U šerpi na laganoj vatri zagrijte sok od jabuke i dodajte začine. Možete koristiti cimet, klinčiće i zvjezdasti anis, a možete kombinovati i druge slične začine poput đumbira.

Dok se sok od jabuke zagrijava, iscijedite jedan limun i narandžu pa dodajte u šerpu. Za to vrijeme narežite nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke (po mogućnosti granny smith jabuke).

Ubacite kriške voća, sipajte gin i kratko promiješajte. Gin ne smije prokuhati, stoga je dovoljno samo nekoliko minuta da se sve zagrije. Prema želji dodajte med ili šećer i poslužite dok je još toplo. Također, možete dodati i neke druge vrste voća poput borovnica.