Način na koji jedete jaja za doručak mogao bi negativno utjecati na vaše zdravlje
Liječnica Kellyann Petrucci posebno ističe spoj kolin koji se nalazi u jajima, a pomaže u izgradnji jakih staničnih membrana, a dobar je i za razvoj našeg mozga jer može spriječiti depresiju, gubitak pamćenja i tjeskobu. Jaja također sadrže riboflavin, željezo, cink, fosfor i vitamine A, B6 i B12.
Također, željela je ukazati na mit da prevelika konzumacija jaja može povećati nivo holesterola.
Ipak, Petrucci upozorava da postoje dvije stvari na koja moramo paziti dok kuhamo jaja ujutro jer bi to moglo negativno utjecati na naše zdravlje.
Prvi je očitiji, a to je s čime ih kombiniramo. Liječnica upozorava da budete oprezni pri spajanju jaja s mesom za doručak bogatim natrijem i zasićenim mastima kao što su kobasice, budući da prerađeno meso nosi čitav niz zdravstvenih rizika koji se lako nakupljaju ako su dio vaše redovne rutine.
Ona također upozorava da je važno osigurati da jaja pripremate s visokokvalitetnim mastima. Savjetovala je da jaja pržite s visokokvalitetnim mastima poput organskog maslaca.