Na Baščaršiji otvorena nova kulinarska destinacija: Zavirite u restoran Trio Cuisines
U srcu starog grada u Sarajevu, na adresi Bazardžani 6, sada vas očekuje novo kulinarsko odredište, restoran Trio Cuisines.
U srcu starog grada u Sarajevu, na adresi Bazardžani 6, sada vas očekuje novo kulinarsko odredište, restoran Trio Cuisines.
Putnici koji vole istraživati gastro ponude svakako bi na svoju listu putovanja trebali dodati i gradove poput Pariza, Rima i Istanbula.
Svježi sir možda nije na popisu namirnica koje često jedete, ali zapravo je veoma zdrav i bogat proteinima te zbog toga biste ga trebali češće konzumirati.
Ponekad nismo ni svjesni da neke stvari radimo pogrešno. To je i slučaj kada određene namirnice želimo sačuvati u frižideru, a one zapravo mogu postati vrlo toksične i dovesti do trovanja hranom.
Treće izdanje Sarajevo Street Food Marketa osvanulo je u duhu olimpijade čija se 40. godišnjica proteklih dana obilježava u glavnom gradu BiH. Navikli smo da je ovaj festival hrane i muzike jedno od najposjećenijih mjesta u gradu tokom svog trajanja, a sada smo istražili i kako se kreću cijene hrane.
Mici (ili mititei) su mesni specijalitet koji je najsličniji dobro poznatim ćevapima. Pravi se od različitih vrsta mljevenog mesa, koje uključuje kombinaciju janjetine, govedine i svinjetine, a dodaju se i začini kao što su: bijeli luk, anis, korijander, biber i majčina dušica.
Novija istraživanja istiiču da bi određene namirnice mogle nestati do 2123. godine jer se ljudi u svijetu sve više preusmjeravaju na održivost i etičnu ishranu.
Mnogi ljudi često uživaju u brzoj hrani zbog toga je sve popularnija dostava obroka na kućnu adresu. No, prije nego što se odlučite na dostavu, razmislite koje obroke biste radije trebali preskočiti.
Pečena jaja u tost hljebu savršeno je jelo za doručak posebno ako imate goste. Osim što ga možete pripremiti za samo deset minuta, neće vam biti potrebno ni mnogo sastojaka.
Turska kuhinja poznata je po dugoj tradiciji, a njena jela su obično puna začina i povrća. Karniyarik je punjeni patlidžan, a smjesa kojom se puni sastoji se od faširanog mesa, luka, bijelog luka, peršuna i začina.