Danas pripremite zebra palačinke i zanimljivim izgledom iznenadite najmlađe članove porodice
Ima li što ljepše od mirisa palačinki koji se širi kuhinjom vikendom ujutro?
Ima li što ljepše od mirisa palačinki koji se širi kuhinjom vikendom ujutro?
Američke palačinke veoma su popularan recept u svijetu. Međutim, početnici ga izbjegavaju, jer zahtijeva nešto više vremena za napraviti. No, postoji jednostavnija verzija ovog recepta, gdje nećete morati razdvajati jaja i mutiti ih u različitim posudama, a dobit će jednako mekane palačinke.
Popularne kineske palačinke su slane palačinke s dodatkom mladog luka. Vrlo jednostavno se prave, a tradicionalno se služe uz soja sos. Međutim, uz ove palačinke odlično se slažu i neke "balkanske verzije umaka" kao što je pavlaka.
Japanske palačinke imaju laganu i prozračnu strukturu. U Japanu su uglavnom dio tradicionalnog doručka i serviraju se uz slatke priloge poput voća i različite preljeve.
Svjetski dan palačinaka obilježava se 21. februara, a iako smo već odmakli od tog datuma, to nije razlog da ga ne obilježavamo češće. Ukoliko niste stručnjak za smjesu, donosimo vam nekoliko sjajnih mjesta s palačinkama u Sarajevu, koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.
Tridesetosmogodišnjakinja, koja je odmarala u jednom sanatoriju u Omsku, udavila se tokom takmičenja u brzom jedenju palačinaka organizovanog povodom ruskog praznika Maslenica, javlja Tass.
Mnogi smatraju da je palačinke jednostavno napraviti, ali i kod ovakvih recepata ima prostora za greške. Poznati kuhar Jamie Oliver je podijelio svoje recepte i tehnike kako bi na kraju bile savršene.
Većina ljudi voli palačinke, a ovog puta smo odabrali one koje su drugačije od onih na koje smo navikli, a uz to i hranjivije.
Pahuljice od palačinki postale su najnoviji trend na društvenim mrežama. Zdjelice minijaturnih palačinki natopljene u sirupu postale su omiljena hrana mnogima, a posebno su zanimljiva djeci.
Jeste li već probali palačinke Dorayaki? U Japanu su veoma popularne, a njihov je recept nevjerovatno jednostavan i lagan. To su zapravo okrugle palačinke sa različitim punjenjima, a gurmane će obradovati činjenica da njihov recept sadrži i med.