Japanska kajgana oduševit će vas okusom i teksturom, a jednostavno se priprema
Japanska kajgana je jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i prozračnom teksturom.
Japanska kajgana je jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i prozračnom teksturom.
Popularni gastro vodič Taste Atlas ove godine je objavio popis najboljih čokoladnih kolača na svijetu, a na prvom mjestu našao se Kladdkaka.
Palačinke su jedna od popularnijih slastica u svijetu, a posebnu pažnju privlače one u američkoj verziji.
Pita jajuša (prazna pita, pita od jaja), starinsko je jelo koje se priprema lako i jednostavno, a svojim okusom zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.
Recepti bh. food blogera Hajrudina Šišića veoma su popularni na društvenim mrežama, stoga zašto ne biste isprobali jedan vrlo jednostavan recept za kolač s jufkama? Riječ o egipatskom kolaču, koji se zove Om Ali.
Srneća leđa su starinski kolač koji je dobio ime jer podsjeća na komad srnetine. Često ga zovu i srneći hrbat, a navodi se da svoje porijeklo vuče iz Njemačke i Austrije.
Uštipci su odličan izbor za doručak ili brzinsku užinu, a dobra su alternativa kada kod kuće nemate hljeba.No, budući da klasičnim uštipcima je potrebno vrijeme kako bi narasli, ovaj recept će vam olakšati pripremu jer će uštipci biti gotovi za pet minuta.
Žuti biskvit koji se u našim krajevima naziva i lutmom, nutmom, bučmom i ravanijom, sočni je kolač koji se spremao kada bi ukućani htjeli nešto slatko, ali i brzo.
Lijepo vrijeme mnogi ovog vikenda koriste za boravak u prirodi, stoga ako ne želite provoditi dugo vremena u kuhinji donosimo recept za koji vam je potrebno nekoliko minuta.
Banoffee pita je engleska poslastica, a naziv je dobila upravo po glavnim sastojcima banani i karameli (toffee), a budući da joj se kora pravi od mljevenog keksa pa se ne peče.