Kolač koji će se svidjeti ljubiteljima zalivenih slastica: Isprobajte sočnu griz pitu
Pita s grizom je zaliveni kolač koji se pravi od gotovih kora. Riječ je o starinskom zalivenom desertu, koji izgledom podsjeća na baklavu.
Pita s grizom je zaliveni kolač koji se pravi od gotovih kora. Riječ je o starinskom zalivenom desertu, koji izgledom podsjeća na baklavu.
Ledeni brijeg je jedan vrlo lagan, a ukusan kolač neobičnog izgleda, a kojem su osnovni sastojci keks, puding i šlag.
Ako ste ljubitelji jednostavnih kolača koji se ne peku, svakako isprobajte ovaj čokoladni desert. Riječ je o kremastoj slastici za koju će vam biti potrebno pola sata pripreme.
Slani pasta kuglof je savršen spoj hrskave korice i kremaste unutrašnjosti. Idealan je za svaki obrok, a u nastavku donosimo recept kako ga pripremiti.
Nakon jakih kolača zalivenih agdom, koje su mnogi jeli tokom praznika, mogli biste isprobati za lagani kolač s borovnicama. Uz to, pripremu ovog deserta olakšava i to što je riječ o receptu "na čaše".
Marinirana riba nije samo ukusna, već je i bogata omega-3 masnim kiselinama koje su važne za zdravlje srca. Pravilno mariniranje čini ribu sočnijom i lakše probavljivom, dok začini dodaju antioksidanse i poboljšavaju njen nutritivni profil. Evo kako pravilno marinirati ribu i dobiti ukusan obrok.
Ukoliko ste pretjerali s hranom tokom praznika, možda biste trebali razmisliti o nešto laganijem obroku poput supe. S tim u vezi, isprobajte poznatu italijansku minestrone supu.
Ukoliko vam je ostalo hurmi od ramazana i ne znate kako biste ih iskoristili, uvijek ih možete iskoristiti za malo zdraviju alternativu deserta.
Ususret jednom od najvećih muslimanskih blagdana, mnoge domaćice spremaju posebnu bajramsku trpezu. Tradicionalna bosanska jela, naročito slastice, nezamjenjivi su dio ovog blagdanskog okupljanja.
Kraj ramazana donosi miris baklave, hurmašica i tufahija u svakom domu, a ukoliko želite spremiti nešto drugačije isprobajte "atraktivniju" verziju tufahija.