Znate li zašto švicarski sir ima rupe?
Švicarski sir uvijek se opisuje kao sir s rupama. Ima čvrsto tijelo i orašast, ali sladak okus.
Švicarski sir uvijek se opisuje kao sir s rupama. Ima čvrsto tijelo i orašast, ali sladak okus.
Belma Halilović je na Instagramu podijelila recept za domaći sir čiji okus će vas oduševiti.
Zamrzavanje sira je moguće, ali to ovisi od više faktora. Tako je važno o kojoj vrsti sira je riječ, ali i o načinu na koji ga spremite u zamrzivač te kako ga planirate iskoristiti nakon odmrzavanja.
Kako se približava kraj godine gastro vodič Taste Atlas predstavlja svoje godišnje liste najboljih jela i kuhinja svijeta, a među njima našla se i ona koja donosi popis najboljih sireva na svijetu.
Hrana koju jedemo svaki dan najviše utječe na naše zdravlje, pa ako redovito jedete sir, važno je znati što on čini tijelu kratkoročno i dugoročno.
Kombinacija lisnatog tijesta i sira mnogima je draga, naručito ako je još uvijek mirisno i svježe. Ovi popularni štapići koje još nazivaju i zafrkancima, vrlo jednostavno je napraviti.
Sir bi mogao pomoći u smanjenju rizika od demencije, sugerira nova studija. Naučnici su otkrili da su oni koji su ga redovno jeli postizali bolje rezultate na kognitivnim testovima, što sugerira da je manja vjerovatnoća da će razviti bolest kasnije u životu.
Turska kuhinja impresivna je zbog bogatstva svoje raznolikosti, jedinstvenim delicijama, ali i po vrstama slasnih sireva koji se proizvode u različitim regijama. Bogat biodiverzitet koji stvara klima jedinstvena za mnoga područja Turske je osnova ovih okusa.
Jedan Italijan nastradao je ispod više hiljada kolutova sira nakon što se otkačila polica u skladištu u Lombardiji.
Štapići sa sirom i susamom su slasne grickalice koje se naprave za 15 minuta, a odlično se slažu uz različite umake i suhomesnate proizvode. Možete ih jesti za doručak, a odlične služe i kao dodatak večeri.