Šest grešaka koje pravite kada kuhate tjesteninu
Iako se kuhanje tjestenine smatra jednostavnom kulinarskom praksom, tokom njene pripreme možete lako pogriješiti.
Iako se kuhanje tjestenine smatra jednostavnom kulinarskom praksom, tokom njene pripreme možete lako pogriješiti.
Čips od tjestenine je jedna od mnogobrojnih TikTok senzacija, a ovo popularno jelo pravi se od kuhane tjestenine koja je prelivena maslinovim uljem, parmezanom i začinima, a zatim pržena dok ne postane hrskava.
Goraždanka Ćamila Bešlija tradicionalnom načinu proizvodnje tjestenine podučava radnice u novom pogonu koji je u Goraždu pokrenut prošle godine, a u kojem se danas proizvodi 18 različitih vrsta tjestenine brenda "Drina".
Tjestenina je uvijek dobra ideja ukoliko želite brzo završiti s kuhanjem. Piletina, brokule i istopljeni sir dat će joj poseban ukus.
Zapečene makarone sa sirom predstavljaju jelo koje obožavaju i starije i mlađe generacije širom svijeta. Veoma jednostavna priprema, malo sastojaka i kratko vrijeme potrebno za pripremu su pun pogodak te savršena ideja za današnji iftar.
Sweden/USAID FARMA II projekt podržao je Bionaturu u kupovini novih mašina za pakiranje i ljuštenje žitarica. S povećanim proizvodnim kapacitetom i poboljšanom kvalitetom proizvoda, oni sada počinju izvoziti tjesteninu u Njemačku.
Italijanska kuhinja je prepoznatljiva po tjestenini, a majstori kuhinje u ovoj zemlji su otkrili nekoliko pravila kako na pravi način skuhati, poslužiti i jesti tjesteninu.
Biste li vi izabrali tortu od tjestenine umjesto klasične za svoju proslavu?
Voda u kojoj se kuhala tjestenina tajni je sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Evo zašto biste je trebali sačuvati.
Većina ljudi misli kako sve namirnice treba oprati prije kuhanja no to jednostavno nije tako. Naime, pranjem pojedinih namirnica nećete se riješiti bakterija, već ćete uzrokovati njihovo širenje.