Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mnogo je trebalo da dođe do i padne na Ustavnom sudu. Koncesionu naknadu Vlada ZDK postavlja na 1% zarade koju će kompanija imati od metala koje eksploatišu. Vlada ZDK daje približno 500 ha po 1.500 KM/ha iako je propisano 10.000 KM/ha, a zatim se naprasno spušta naknada sa 10.000 KM/ha na 150 KM/ha i dodjeljuju se hiljade hektara dvjema kompanijama.
Ova zabrana raspolaganja državnom imovinom je čak i dobra stvar, jer investicije koje nam donose nisu ništa drugo nego teška eksploatacija prirodnih resursa, od koje niko u državi niti država neće imati neke koristi, osim, možda korumpiranih političara. Kao da su nas okupirali u srednjem vijeku i prave nam rudnike uz našu jeftinu radnu snagu.
a jel mislite da ima razlike izmedju lopova iz fbh i rs-a
Englezi vec ulozili silne milione i sta sad?
"Pivić je istakao da koncesija koju je Vlada Zeničko-dobojskog kantona dodijelila ovom rudniku srebra, cinka i olova iz Vareša nije ni na koji način ugrožena Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine" Ovo je cista laz, a za tu koncesiju gdje mi dobivamo mrvice a oni uzimaju milijarde bi trebalo tu istu vladu pred narodni sud: nisani, pali, odlozi! To je cista veleizdaja!
Ko je Ameriku slušao taj je donji!
BOŽE,ALAHU,BUDE I SVI ČUVAJTE BIH,jer ovi di umjesaju prste izbiju sukobi.
Ramo će to sve da pohapsi sa sinovima iz ZEze.
Odlican clanak, sa konkretnim pitanjima. E sad dajte i konkretne odgovore. U konacnici, hoce li se tzv drzavna imovina dodijeliti na raspolaganje entitetima a u tzv Federaciji podijeliti kantonima i tako vratiti u rane, ratne, devedesete kada je medjunarodno priznata BiH bila itekako podijeljena?
Hocel ko bit uhapsen sad? Jer ako nece, sto ja ko budala placam nekakve kazne za prebrzu voznju?
U stvari zakon se može lako donjeti u interesu svih. Državnu imovinu prebaciti na opcine uz zabranu kupovine iste strancima i maksimalan najam na 30 g. Sve staviti u službu privrede.
Napametniji komentar na klixu koji sam procitao
Koncesiju na Opste Dobro moze dati samo Suveren- Vrhovni Zakonodavac ( Institucija Nacionalni Parlament BiH) preko svoje kancelarije za Koncesije koja ima sjediste u Banjaluci vec 25 godina I nista ne radi zahvaljujuci najvise SDA-u.
Čija zemlja, toga i država, toga je svjestan Vučić i jaše na Dodiku da čejreči BiH. Na drugoj strani, bajagi Bošnjaka elita krčmi državnu imovinu za sopstvene potrebe, čime ruše državu za koju se tobože bore. Čović je davno sve što je državno prisvojio, a zanimljivo je da ga niko ne granja za pljačku. Helem, treba sve one koji su na bilo koji način upetljati u ovaj krminal pohapsiti i time je problem riješen.
Ti ne razumijes sta znaci Suverenitet
lupaš gluposti
Cijeli sistem se raspada, ne mogu kriminalne skupine koje su pljackale u ratu voditi normalnu zemlju NIKAKO, sve treba rusiti i graditi iz pocetka.
Ne odustaju jer je u pitanju licni interes. I babovinu su prodali zasto ne i drzavno.
Koja bruka da nam stranci uređuju zemlju. Ipak hvala im na tome. Ovdje se samo gleda tal i koliko se može ko uklopiti. Bez obzira bio u rs ili kod nas treba stati sa uništavanjem imovine. Za rs je to ekser u kovčeg. Danas izleti viskovic sa izjavom. Priznao da dižu kredite za penziju,plate itd
Podrzavam ovakav kriticki tekst. ni po babu ni po stricevima... doda uziva kad se ovakve stvari desavaju da moze i dalje da manipulise masama
Sto neupozorite i domaće investitore i nacelnike opština pogotovo Sarajevskih, ima nekih koji su dali ,,domaćim investitorima,, da prave pumpe na aerodromima i usred naselja,što neupozorite glavnog tužioca da je njegov nerad tj pogodovanje opasno krivicno djelo