Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravooo
Jednostavno zatvoriti dosadašnje izvodjace radova i one koji su izvršili tehnički prijem,oduzeti im svu imovinu i tim sredstvima napraviti kako treba to vazi za čitavu drzavu ali blizi se taj dan kad ce narod postati i policija i sud i oduzimati imovinu
neko projektuje čitaj uhljeb u ministarstvu zavodu ili ko je već zadužen, a izvođač to odradi, ali kako da stanje popravimo kad krutikujemo ljude koji nisu krivi, ne možemo detektovati ni gdje je problem a pljujemo po izvođačima....a tenderi i izvođači su tema za sebe...
@filozof: izvodioci radova nisu krivi. Imamo problem sa drustvom koje odma pljuje po svakom, ali najcesce po pogresnima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bravo pametni bih graani i graanke
Samo da nam Selmu ne ukradu Ameri,takav genije bila bi šteta
Otvoriti goli otok pod hitno.
Za ovo ne treba nikakvo simuliranje nego samo mozak treba uključiti puno prije. Izlazna traka iz smjera Vogošće prema Tuzli treba da počne od kružnog toka u Vogošći. Neko je dozvolio da se na cesti napravi Petrol pumpa. Sva sljedeća rješenja naših problema puno kasne za onima u opštini koji dozvoljavaju da se gradi uz cestu.
Nije ni čudo što se žestoki propusti dešavaju na večini velikih infrastrukturnih projekata kada to projektuju djeca bez ili sa vrlo malo iskustva. Iskusni titini inženjeri su otišli u penziju i ostvarilo se proročanstvo kada uništiš školstvo uništio si i drževu.
oko moje sve je to super, ali prvo raja treba nauciti pravila kruznog toka i pridrzavati se toga
Jao reklame... Pa godinama studenti rade ovakve radove
Samo svak na svoje, ništa simulacija ni penetracija.
opet ce.projektovat gradjevinac iz Travnika
Ima li iko rijesenje za guzve na kruznom na Ilidzi? Svaki dan je guzva
Gospodo, ukljucujte zmigavac kad izlazite iz kruznog toka. Nije tesko.
Za pohvalu clanak i prijedlog
Svaka čast, godinama se pitam,otkud uvijek tu gužva, pa i posle izgradnje brže ceste stup vogosca,pa i dva kruzna toka,ali opet isto,e zato imaju stručnjaci, kad bi sve u ruke dali ovakvim ljudima,mnogo bi bilo bolje,ale ne mi smo stručnjaci za sve ali baš sve
Dobar pokusaj, ali vrlo manjkav. Jasno je, naravno, da je nedavno uradjena rekonstrukcija petlje i izgradnja kruznog toka bez da se prosirio most amaterska greska. Ali kao sto vidim i u ostatku BiH, inzinjeri i projektanti misle kad se uradi kruzni tok to je to, sve je rijeseno. Vidjeli valjda kako to dobro funkcionise u Becu pa hajmo i mi. Ali vidjeli samo kruzni tok, a ne i ostatak putne infrastrukture.
Medjutim, problem ovdje ne nastaje na petlji nego poslije petlje, u pravcu Vogosce. Od petlje pa do izlaza iz Vogosce (Hotonj) postoji niz raskrsnica, kruznih tokova i drugih uklucenja/iskljucena (ukupno 6) na ovu cestu koji u spicama ne mogu da podnesu tu frekvenciju saobracaja. Sve je to u ca. 2km.
Kao rezultat imamo usporavanje saobracaja, a zatim i formiranje kolone koja se vrlo brzo razvuce do petlje. A tako lose rijesena petlja onda postaje problem. Dakle, rijesenje je obilaznica oko Vogosce, a upravo to i jeste Prva transferzala.
Pa što si nesemaforiziranu uopšte simulirala Selma, treba napraviti isključenje u Semizovcu s autoputa logično bi bilo pajel