Ove vrste povrća pomažu u bržem gubitku kilograma, uvrstite ih u svakodnevnu ishranu
Mrkva
Mrkva je izvrstan izvor vitamina A, karotenoida i drugih antioksidansa koji pomažu u smanjenju masnoće u organizmu, ubrzavaju mršavljenje i pomažu u sprječavanju zdravstvenih problema povezanih s pretilošću. Možete jesti svježu kao dodatak salatama, kuhanu kao dodatak varivima ili je ispeći uz krompir i batat.
Grah
Istraživanja pokazuju da redovna konzumacija graha može smanjiti rizik od pretilosti, jer on obiluje topivim vlaknima, koja se bore protiv upala i sprječavaju nakupljanje sala na trbuhu. Također, pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, poznatog faktora, koji pridonosi prekomjernoj težini.
Šparoge
Šparoge su niskokalorično povrće koje je prepuno topivih i netopivih vlakana, što pomaže u dugotrajnoj sitosti i smanjenom grickanju između obroka. Potiče probavu i metabolizam, što je neophodno za učinkovito sagorijevanje masti. Šparoge su također bogate raznim mineralima, uključujući kalcij, željezo, cink, magnezij, bakar i kalij.
Paprike
Paprike su bogate hranjivim tvarima, a sadrže malo kalorija, povećavaju osjećaj sitosti nakon obroka i pomažu u suzbijanju prejedanja. Njihov sadržaj vlakana i spoj kapsaicin doprinose učinkovitosti mršavljenja i pomažu u smanjenju masnih naslaga na stomaku.
Brokula
Brokula sadrži fitohemikalije, snažne antioksidanse koji pomažu u smanjenju tjelesne masnoće. Osim toga, puna je vlakana, minerala i vitamina, koji imaju brojne benefite za organizam. Jedna porcija brokule donosi značajne količine vitamina B2, B6, C, K, kao i fosfora, magnezija, proteina i omega-3 masnih kiselina.