Znate li zašto čokoladu ne treba čuvati u frižideru
Možda ste cijelo vrijeme pogrešno skladištili čokoladu i to bi mogao biti razlog zašto je lošeg okusa.
Možda ste cijelo vrijeme pogrešno skladištili čokoladu i to bi mogao biti razlog zašto je lošeg okusa.
Kivi je zimsko voće punog ukusa i bogato hranjivim materijama, a samim tim i prijatno osvježenje u vrijeme kada drugog voća i povrća nema u izobilju.
Dobivanje na težini i upala su međusobno povezani zdravstveni problemi na koje često utiču izbori ishrane.
Preskakanje doručka može dovesti do veće stope pojave jednog od poremećaja raspoloženja.
Riža je jedan od osnovnih sastojaka u mnogim jelima, no često se dešava da prilikom kuhanja postane ljepljiva i premekana, gubeći svoju teksturu.
Na zdravlje srca uvelike utiču vrste masti koje konzumiramo. Iako su masti bitan dio uravnotežene prehrane, nisu sve masti stvorene jednake. Neke su izuzetno nezdrave, poput onih koje se nalaze u prženoj ili prerađenoj hrani.
Stari hljeb može postati tvrd i suh, no postoji vrlo jednostavan način da ga ponovo učinite mekanim. Uz ovaj trik, vaš stari hljeb bit će gotovo jednako ukusan kao da je svježe pečen.
Vjeruje se da je rusku salatu osmislio kuhar Lucien Olivier oko 1860. godine. Danas je ona mnogima omiljena salata, a ukoliko ste željni promjene, možete je pripremiti koristeći prvobitne namirnice.
Kada kupujemo krompir u većim količinama, često se suočavamo s izazovom njegovog klijanja, što može znatno smanjiti kvalitetu i trajnost ovog važnog sastojka u našoj kuhinji.
Jedno od mjesta koje objedinjuje ugodnu atmosferu, prostran ambijent i raznoliku gastro ponudu, definitivno je restoran Apetit u Sarajevu. Ukoliko ga još uvijek niste posjetili, donosimo vam nekoliko razloga zašto bi on trebao biti jedna od vaših sljedećih destinacija za izlazak.