Autorica recepta kaže da je jelo savršen odabir za večeru kada nemate ideju šta kuhati, a sastojke ćete vrlo vjerovatno već imati u frižideru.
Također, ne zahtijeva posebne kulinarske sposobnosti, a donosi novi način za pripremu namirnica koje svakodnevno konzumiramo.
Sastojci:
3 krompira, 3 jajeta, 5 kriški mozzarella sira, peršun, maslinovo ulje, puter, so, biber i crvena paprika
Priprema:
Nožićem za guljenje izrežite krompir na tanke kriškice, zatim ga potopite u hladnu vodu na nekoliko minuta.
Narežite peršun pa ga pomiješajte s jajima. Dodajte ostale začine i dobro umutite.
Krompir procijedite pa pomiješajte sa smjesom jaja i začina.
U zagrijanoj tavi istopite puter pa stavite sloj pripremljene smjese krompira i jaja. Preko toga naredajte listiće sira te prekrijte novim slojem smjese.
Tavu poklopite i pržite na srednje jakoj vatri 10 minuta. Zatim preokrenite smjesu te na drugoj strani pecite dodatnih 10 minuta.
Izvadite na tanjir i pospite svježim peršunom. Prijatno!