Ukusno i zdravo
12

Najsočniji pileći fileti u sosu od špinata

Piše: S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Piletina je namirnica koju možete pripremati na bezbroj načina. Piletina u sosu od špinata ukusna je, hranjiva i zdrava, a pored toga je najsočnija koju ćete ikada probati. Priprema za ovo jelo traje tridesetak minuta.

Piletinu je prvo potrebno marinirati, propržiti nekoliko minuta, a potom preko staviti sos od špinata i peći petnaestak minuta.

Sastojci koji su vam potrebni:

4 veća pileća filea 400 gr špinata 100 gr svježeg sira 4 čehna bijelog luka 200 gr edamera so crvena paprika maslinovo ulje

mješavina začina kašika brašna 2 šolje mlijeka

Način pripreme:

Pileći file zarežite na nekoliko mjesta, a potom stavite u dublju posudu i marinirajte uz pomoć crvene paprike, soli, mješavine začina i maslinovog ulja. Promiješajte ih.

Marinirane pileće filete kratko propržite na tavi, a potom poredajte u pleh. U tavi na kojoj ste pržili filete propržite 400 grama špinata. Dodajte sir, kašiku brašna i šolju mlijeka. Kada malo provri dodajte još jednu šolju. Kada se zgusne preko piletine stavite sos od špinata, a preko naribajte edamer.

Pecite petnaestak minuta.

Servirajte uz zelenu salatu i pomfrit.