Piletinu je prvo potrebno marinirati, propržiti nekoliko minuta, a potom preko staviti sos od špinata i peći petnaestak minuta.
Sastojci koji su vam potrebni:
4 veća pileća filea 400 gr špinata 100 gr svježeg sira 4 čehna bijelog luka 200 gr edamera so crvena paprika maslinovo ulje
mješavina začina kašika brašna 2 šolje mlijeka
Način pripreme:
Pileći file zarežite na nekoliko mjesta, a potom stavite u dublju posudu i marinirajte uz pomoć crvene paprike, soli, mješavine začina i maslinovog ulja. Promiješajte ih.
Marinirane pileće filete kratko propržite na tavi, a potom poredajte u pleh. U tavi na kojoj ste pržili filete propržite 400 grama špinata. Dodajte sir, kašiku brašna i šolju mlijeka. Kada malo provri dodajte još jednu šolju. Kada se zgusne preko piletine stavite sos od špinata, a preko naribajte edamer.
Pecite petnaestak minuta.
Servirajte uz zelenu salatu i pomfrit.