
Ilustracija: Shutterstock
Idealno jelo u vrelim ljetnim danima su njoke u sosu od povrća. Njoke nisu isto što i pužići, školjkice, špagete i druga italijanska pasta, jer one se za razliku od ostalih prave od krompira i brašna, dodate li tome i sos od povrća, imate ručak koji je ukusan i zdrav, a koji se priprema brzo i lako.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
pakovanje njoka žuta paprika zelena paprika crvena paprika mješavina začina 3 paradajza glavica luka mrkva 2 čehna bijelog luka maslinovo ulje so biber
Način pripreme:
Paprike, luk i paradajz isjeckajte na kockice. Na ugrijanu tavu stavite maslinovo ulje i dodajte luk i papriku, malo propržite. Zatim dodajte bijeli luk i paradajz i začinite. Povrće ne mora biti preprženo.
U šerpi prema uputama s pakovanja skuhajte njoke te ih dodajte u povrće. Sve to još jednom zajedno promiješajte na vatri. Servirajte i prijatno.
Možda vas zanima
Vezani članci