No, postoji i mnogo verzija pripreme ovog ukusnog jela s telećim, purećim i pilećim mesom.
Mi vam donosimo recept s pilećim mesom. Sataraš možete servirati uz pire krompir, kuhanu rižu ili špagete. Jelo pripremajte u što dubljoj tavi.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
jedan pileći file 2 zelene paprike 2 crvene paprike 2 žute paprike 2 glavice luka 2 paradajza
so biber ulje malo putera po želji možete dodati čehno bijelog luka
Način pripreme:
Pileće filete isjeckajte na kockice. U tavu stavite deset grama putera i malo ulja. Propržite piletinu. Dodajte joj isjeckane paprike i luk. Pržite 15-ak minuta. Povremeno dodajite pola šoljice vode.
Dodajte sitno isjeckani paradajz i bijeli luk. Začinite. Miješajte na laganoj vatri sve dok tekućina ne ispari.
Sataraš služite uz pire krompir, kuhanu rižu ili kao umak za špagete.