Foto: Shutterstock
Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za obrok, zapečeni batati s parmezanom će vas sigurno oduševiti.
Potrebno vam je: 1,5 kilograma batata, koje ćete narezati, dvije kašike rastopljenog putera, 40 grama ribanog parmezana, pola kašičice soli, 1/4 kašičice mljevenog crnog papra, kašičica mljevenog luka (po želji).
Priprema
-
Zagrijte rernu na 200 stepeni. U tepsiju stavite papir za pečenje.
-
Batate stavite u zdjelu i prelijte maslacem, većim dijelom parmezana (ostavite malo za posipanje prije posluživanja), soli, paprom i lukom (po želji). Promiješajte.
-
Batate ravnomjerno rasporedite u tepsiji. Pecite otprilike 30 minuta. Nakon toga ih pospite parmezanom i poslužite. Prijatno!
Možda vas zanima
Hirurg dobio dres Seville
Rakitić presadio kosu, turski hirurg mu vratio sjaj i gustoću iz mladih dana
Vezani članci
Jesenja slastica
Pripremite tiramisu s kestenom: Najukusniji kremasti desert
Tradicionalna poslastica