Foto: Shutterstock
Ukoliko nikako ne uspijevate pripremiti krompir tako da njegova korica bude savršeno pečena, ovaj trik će vam pomoći.
Vjerovatno najprije pomslite da problem može biti do rerne ili da ga niste dovoljno pekli. Britanski kuhari otkrili sada su otkrili u čemu je tajna kvalitetno pečenog krompira.
Naime, nakon što krompir ogulite i isječete, stavite da ga da se kuha. Nakon otprilike 15 minuta u šerpu dodajte kašiku sirćeta. Neka se kuha još 15 minuta.
Zatim ga procijedite, sačekajte da se ohladi pa prebacite u tepsiju. Dodajte malo ulja, mljeveni bijeli luk i začine po želji. Dobro promiješajte i pecite na 180 stepeni dok ne poprimi zlatnu boju. Prijatno!
Podsjećamo, Web stranica Vivid Maps nedavno je podijelila zanimljive podatke o konzumaciji krompira u Evropi na godišnjem nivou. Stanovnici BiH našli su se na petom mjestu s prosječnom konzumacijom od 92 kilograma. Na prvom mjestu su stanovnici Bjelorusije s 170 kilograma po stanovniku godišnje.
Možda vas zanima
Vezani članci
Vole ih i mali i veliki