Namirnica koja smanjuje rizik od dijabetesa: Uvrstite je u ishranu u umjerenim količinama
Novo istraživanje je pokazalo da konzumacija tamne čokolade može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.
Novo istraživanje je pokazalo da konzumacija tamne čokolade može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.
Prema jednom američkom istraživanju, konzumacija pet porcija tamne čokolade sedmično povezana je sa smanjenim rizikom od dijabetesa tipa 2.
U nizu studija koje govore o prednostima tamne čokolade za organizam, posljednja u nizu objavljena u časopisu Depression and Anxiety kaže da vas tamna čokolada može učiniti sretnima.
Ako ste ljubitelji čokolade, ali ipak želite da vam je fokus na zdravijoj ishrani, tamna čokolada je bolji izbor nego druge vrste ovog popularnog slatkiša. Zapravo, tamna čokolada mogla bi imati brojne zdravstvene prednosti za vaš organizam.
Nema boljeg deserta za zdravlje od tamne čokolade. Zapravo, tamna čokolada ima vlastitu nutritivnu vrijednost - bogatu kombinaciju korisnih antioksidanata.
Nema sumnje da ste čuli da se čokolada može smatrati zdravim užitkom - tamna čokolada, to jest, ali ne i mliječna čokolada. Istraživanja sugeriraju da vam može pomoći da sagorite više kalorija.
Tamna čokolada smatra se zdravim užitkom, sa 70 posto i više kakaa bogata je biljnim jedinjenjima zvanim flavonoidi i flavanoli koji su povezani sa manjim rizikom od srčanih bolesti i drugih kardiovaskularnih blagodati.
Studija koja je objavljena danas u Evropskom časopisu za preventivnu kardiologiju sugeriral da tamna čokolada pomaže u održavanju krvnih sudava i čuva naše srce zdravim.
Tamna čokolada može pomoći u rješavanju mnogih tjelesnih problema, posebno onih koji se odnose na kosu i kožu.
Dobro je poznato da tamna čokolada ima brojne prednosti, ali naučnici s Univerziteta u Londonu došli su do još jednog otkrića.