Kolačići koji se tope u ustima: Breskvice su nezaobilazni desert praznične trpeze
Breskvice su popularni keksići posebno za vrijeme novogodišnjih praznika. Iako njihova priprema ne izgleda jednostavno, ključno je izdubiti kolačiće dok su još topli.
Breskvice su popularni keksići posebno za vrijeme novogodišnjih praznika. Iako njihova priprema ne izgleda jednostavno, ključno je izdubiti kolačiće dok su još topli.
Mnogi deserti mogu nepovoljno utjecati na probavu, a previše šećera i neprikladne namirnice mogu narušiti ravnotežu crijevne mikrobiote.
Čokoladna salama jedan je od onih slastica koje krase trpeze za novogodišnje praznike. Osim što je potrebno nekoliko lako dostupnih sastojaka, ni priprema nije komplikovana.
Ako ste ljubitelji sitnih kolačića kao što su kuglice, trebali biste isprobati takozvane "svekrvine oči". Riječ je o vrlo jednostavnom desertu, koji se obično sprema za vrijeme novogodišnjih praznika.
Nevjerna žena je kremasta i jednostavna torta, kojoj su glavni sastojci biskvit, banane i krema. Osim što je ukusna, ova torta krije i simpatičnu priču o svom nastanku.
Ako ste ljubitelji kremastih kolača, svakako trebate isprobati i ovaj desert, koji se sastoji od četiri sloja.
Desert u obliku šišarki prošle godine oduševio je korisnike društvenih mreža, a budući da se novogodišnji praznici bliže, predlažemo da ga isprobate. Možete ga praviti s orašastim plodovima ili keksom, ali i s mekanim biskvitom.
Kaiserschmarrn ili carski drobljenac, kako obično nazivaju u našim krajevima je tradicionalni austrijski desert sličan palačinkama, ali s mnogo jednostavnijom pripremom.
Posno medeno srce je ukusna slastica, čiji je biskvit mekan i sočan. Jednostavno se priprema te je odličan desert uz topli napitak.
Ako ste ljubitelji starinskih kremastih poslastica o orasima, onda biste svakako trebali isprobati takozvanu švaler tortu. Ova slastica zanimljivog naziva sastoji se od kreme, kore s orasima i šlaga.