Tri vrste napitaka koje ne biste trebali konzumirati prije podneva
Započinjanje dana s pravim odabirom pića je ključno za održavanje stabilnog nivoa energije i cjelokupnog zdravlja, a neke vrste biste trebali izbjegavati posebno u jutarnjim satima.
Započinjanje dana s pravim odabirom pića je ključno za održavanje stabilnog nivoa energije i cjelokupnog zdravlja, a neke vrste biste trebali izbjegavati posebno u jutarnjim satima.
Bivši kraljevski kuhar Graham Newbould u novom dokumentarcu "Secrets of the Royal Kitchen" goovrio je navikama i pravilima vazanim uz hranu u kraljevskoj porodici.
Budući da mnogi ljudi tvrde da je doručak najvažniji obrok u danu, možda se pitate koje namirnice trebate izbjegavati ujutru, a na listi su i neke koje mnogi često konzumiraju.
Lubenica je definitivno jedno od najsvježijih voća tokom ljeta. Hladno, hidratantno i slatko voće uvijek pomaže kada se osjećate umorno od vrućine.
Ako postoji neka hrana oko koje se najviše raspravlja kada su u pitanju zdravstvene ispravnosti, to su jaja.
Sušeno bilje i začini mogu trajati 1 do 4 godine, ali to ovisi o vrsti začina i načinu obrade i skladištenja. Općenito, začini će s vremenom izgubiti svoju aromu i snagu okusa.
Prerađena hrana je super ukusna, ali može biti prilično teška za vaša crijeva.
Neke od najbitnijih značajki dobrog peciva su njegova mekoća i svježina, a to možete postići dodavanje jednog sastojka prilikom pripreme.
Paradajz je osnovna namirnica u kuhinji za beskrajnu listu jela, pa ih mnogi ljudi uvijek imaju pri ruci kao brzi dodatak bilo kojem receptu.
Nakon što je kutija za glasanje postavljena kod kampusa Univerziteta u Sarajevu privukla pažnju prolaznika, građani su primijetili još jednu sa zanimljivim pitanjem postavljenu na Socijalnom.