Stari hljeb moguće je vratiti u život: Osvježite ga u samo nekoliko koraka
Hljeb je najukusniji kad je svjež. Ipak, postoji jednostavna metoda od pet koraka zahvaljujući kojoj će stari hljeb biti jednako ukusan kao i onaj svježi.
Hljeb je najukusniji kad je svjež. Ipak, postoji jednostavna metoda od pet koraka zahvaljujući kojoj će stari hljeb biti jednako ukusan kao i onaj svježi.
Ukoliko niste zadovoljni okusom hljeba koji ste pripremili, isprobajte ovaj recept i bit ćete oduševljeni.
Domaći hljeb koji se peče u šerpi postao je sve popularniji na društvenim mrežama, a iako mnogima djeluje komplikovan za napraviti, zapravo mu nije potrebno posebno umijeće pripremanja.
Većina ljudi na pogrešan način odlaže hljeb, zbog čega se on brzo stvrdne. Dobra vijest je ta da uz pomoć jednostavnog trika možete očuvati njegovu svježinu.
Hljeb vam se brzo osuši ili se na njemu stvara plijesan. Pitate se kako mu produžiti vijek trajanja?
U Banjoj Luci je cijena hljeba skuplja do 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u bh. entitetu Republika Srpska (RS).
Dogovor o najnižoj cijeni hljeba u bh. entitetu Republika Srpska (RS) ni danas nije postignut.
Prosječna štruca hljeba ima rok trajanja 24 sata. No, starom hljebu možete vratiti svježinu za nekoliko minuta.
Maja Kružević, savjetnica za ishranu iz Srbije, na svom Instagram profilu "Be Fit by Maja" podijelila je recept za zdravi hljeb koji možete napraviti za 90 sekundi.
Hljeb je osnovna namirnica u ishrani, a ponekad može biti povezan s nelagodom u vidu gasova i nadimanja.